Lystene dine avslører deg

Søtt eller syndig?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva slags type snop spiser du helst? Sjokolade, saltsnacks eller sukkersøte saker? Hva slags snop du velger, kan avsløre mye mer om deg enn du tror ...

Det kan si noe om feilaktig væskebalanse, magnesiummangel eller endog følelsesmessige problemer.

Sjokoladetypen

Sjokoladetypen er oftest en kvinne. Kvinner har generelt et større behov for søtsaker enn menn, skriver den svenske avisen Aftonbladet. Det kvinnelige kjønnshormonet østrogen forsterker den belønnense følelsen vi får av sjokolade.

En bit sjokolade om dagen kan også være godt for helsa. Denne gladnyheten kom forskere fra Det katolske universitetet i Campobasso og Det nasjonale kreftinstituttet i Milano frem til, etter en studie på en gruppe italienere. Det viste seg at en ørliten sjokoladebit hver dag kan redusere betennelser som fører til kardiovaskulære sykdommer. Men det er kun snakk om en ørliten bit, den ideelle mengden er 6,7 gram per dag ...

Spis sjokolade hver dag

Sjokoladetypen har ofte strenge regler rundt spising. De som nekter seg selv sjokolade, får også mer lyst på det, viser forskning fra University of Hertfordshire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer