Må betale reparasjon fordi han roota mobilen

Tukling med programvaren kan gi problemer som du må dekke selv.

RISIKO:  Selv om ikke butikken kan bruke rooting og jailbreaking som unnskyldning for å ikke reparere telefonen din, kan rootingen faktisk ha skylden. (Foto: Freedom av Johan Larsson, CC-BY)
RISIKO: Selv om ikke butikken kan bruke rooting og jailbreaking som unnskyldning for å ikke reparere telefonen din, kan rootingen faktisk ha skylden. (Foto: Freedom av Johan Larsson, CC-BY) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden fortalte Dinside hvordan en norsk iPhone-bruker ble nektet hjelp av butikken, fordi han hadde jailbreaket telefonen sin. Men Forbrukertvistutvalget slo fast at joda: Butikken må uansett forholde seg til vanlig reklamasjonsregler.

Jailbreaking, ofte kalt rooting i Android-verdenen, betyr i denne sammenhengen å installere et annet operativsystem enn det mobilprodusenten selv leverer med telefonen. En modifisering produsentene ofte sier bryter garantivillkårene.

Men selv om reklamasjonsretten altså skal bestå, kan du oppleve at mobiltrøbbel etter slik tukling kan straffe seg. For fører verkstedet en god nok sak, kan de skylde på din egen programvareinstallering.

Mistet lyd etter uorginal Android

I 2012 kjøpte en kar fra Laksevåg en Sony Xperia Go. Han orket ikke vente på Sonys egen Android-oppdatering, og installerte en på egenhånd gjennom rooting. Men i 2013 forsvant lyden, og mannen reklamerte til butikken. Verkstedet oppdaget en uorginal utgave av Android, og fikk ikke til å installere den orginale, opprinnelige versjonen uten å bytte ut hele hovedkortet i mobilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer