Må du ofte på do?

Så mange som halvparten av alle menn over 50 år opplever forstørret prostatakjertel, som gjør at man stadig vekk må tisse - ofte om natten. Men det finnes hjelp.

Publisert
Sist oppdatert

Dette rammer en økende andel menn ned til midten av 40 årene, og det kan ses på som den moderne manns overgangsplage .

Men det finnes en måte å kvitte seg med problemet på. Forskning de senere årene har vist at naturmidler kan være effektivt.

Tegnene på at prostata vokser er at man ikke får tømt blæren ordentlig, og stadig vekk må tisse. Det skjer fordi prostatakjertelen vokser og klemmer på urinrøret.

De best kjente naturmidler som blir brukt ved prostataforstørrelse er amerikanske dvergpalmebær (Serenoa repens), neslerot (Urtica dioica) og gresskarfrø (Cucurbita pepo).

Disse har i to amerikanske og en tysk undersøkelse vist å gi god hjelp ved godartet prostataforstørrelse.

Forskningen viser at man i løpet av 2-3 måneder slipper å fly på toalettet så ofte. Urtemedisinen er uten kjente bivirkninger, og en studie publisert i tidsskriftet Phytomedicine viste at den var mer effektiv enn medikamentell behandling av problemet.

Mozon.no, 21.02.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer