Må du skatte av pengepremien?

Pengespill frister med 200 millioner kroner i førstepremie. Men må du betale skatt av gevinsten?

GIGANTPREMIER: Eurolotto frister med lottogevinster som er betydelig større enn hva Norsk Tipping kan tilby. I likhet med den norske varianten slipper du også å betale skatt av gevinstene. Foto: Fra Eurolottos tv-sending
GIGANTPREMIER: Eurolotto frister med lottogevinster som er betydelig større enn hva Norsk Tipping kan tilby. I likhet med den norske varianten slipper du også å betale skatt av gevinstene. Foto: Fra Eurolottos tv-sending Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Tipping har lenge vært alene om å tilby skattefrie pengepremier til heldige lottovinnere. Men tiden med lottomonopol er over, og nå frister utenlandske selskaper nordmenn med lottopremier helt hinsides det vi har sett komme fra Hamar.

EuroLotto, som blant annet markedsføres og trekkes i reklamepausene på Viasat-kanalene TV3 og Viasat 4, lokker med en førstepremiepott på minimum 200 millioner norske kroner - hver dag.

Høres fristende ut, ja, men som alltid når det gjelder slike spill er det minimal sjanse for å vinne toppgevinsten. Dessuten er det bare flaks som avgjør om du stikker av med premie eller ikke.

  • EKSPERTENES TIPS: Dette bør du gjøre om du vinner i lotto

Egne regler for utenlandske spill

Men hva skjer om du skulle være så heldig å vinne? Vil staten grafse til seg en del av pengepremien, fordi du spiller et utenlandsk spill? Ifølge Skatteetaten er svaret på spørsmålet både ja og nei.

- I utgangspunktet er gevinster fra utenlandske spill skattepliktige når gevinsten er over 10.000 kroner, forklarer senior kommunikasjons-rådgiver Eva Karin Dahle Rabben i Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer