Må finne seg i identitetstyveri

Syv annonser er rykket inn på Finn i Steinar Midtskogens navn. Finn klarer ikke å stanse misbruket.

Aldri annonsert på Finn:  Likevel er det lagt ut minst syv annonser i Steinar Midtskogens navn.
Aldri annonsert på Finn: Likevel er det lagt ut minst syv annonser i Steinar Midtskogens navn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble oppmerksom på Finn-annonsene fordi det ringte folk til meg for å forhøre seg om produkter jeg skulle ha lagt ut for salg, sier Steinar Midtskogen. - Jeg hadde ikke lagt ut noen annonser, men fant ganske riktig navnet midt i annonsene. Da jeg henvendte meg til kundesenteret, fjernet de annonsen, og jeg har heller ikke fått krav om å betale for den. Men siden har dette gjentatt seg seks ganger. Jeg har bedt Finn om å legge inn en automatisk sjekk som kunne sørge for at svindlere ikke lenger kunne bruke min identitet, men det sier de de ikke vil.

Veldig billige biler

Svindelen består i at det averteres biler til salgs for en svært lav pris. Svindlerne opplyser at de skal flytte tilbake til England etter et arbeidsopphold i Norge, og derfor selger bilen sin. Interesserte kjøpere vil bli forsøkt overtalt til å sende inn et forskuddsbeløp, noen ganger uten å ha sett bilen.

Se opp for "Markus" på Finn.no

Lar andre betale annonsen

Når du averterer en bil til salgs på Finn, kan du velge om du vil betale kontant med kort eller få tilsendt en faktura. For å få godkjent fakturabetaling, må du legge inn navn, adresse og fødselsdato. Finn sjekker så om disse opplysningene stemmer med virkelige personer. Gjør de det, så går annonsen ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer