Må fortelle kalori-sannheten

Nye regler for fastfoodkjeder i USA. Hjelper det deg?

Studier viser at økt informasjon om kaloriinnhold kan resultere i at man velger bort usunne retter. Foto: colourbox.com
Studier viser at økt informasjon om kaloriinnhold kan resultere i at man velger bort usunne retter. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er nettopp blitt ferdig med middagen på en fastfoodkjede, og magen kjennes fornøyd. Og enten du har valgt en sunnere variant og satset på magert kjøtt og mye grønnsaker, eller kjørt på med masse rødt kjøtt som svømmer i fett, har du mest sannsynlig ingen idé om hvor mange kalorier middagen har gitt deg.

Dette er ikke bare helt hypotetisk, for forskning viser at de fleste har liten kunnskap om kaloriinnholdet i maten vi spiser ute.

Duger ferdigmaten? DinSide tester!

Men snart kan det forandre seg. I USA kommer det ny lovgivning som går ut på at flere byer og delstater påbyr fastfood- og restaurantkjeder å informere om hvor mange kalorier rettene inneholder.

Her hjemme ønsker 72 prosent bedre merking av mat, viser et prosjekt som Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) står bak.

Les også:Kaotisk merking i jungelen av matDropp de dårlige matvanene

Men det er imidlertid noen som ikke har fått dette på menyen sin helt ennå, og det er politikerne, skriver Forskning.no. Det til tross for at studier viser at økt informasjon om kaloriinnhold kan resultere i at man velger bort usunne retter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer