Feriepenger 2019

Må jeg betale skatt av feriepenger?

Vi gir deg svaret på dette og seks andre spørsmål om feriepenger.

SKATT PÅ FERIEPENGER: Flere har tatt kontakt med Arbeidstilsynet for å spørre om de må skatte av feriepenger som blir opptjent og utbetalt samme år. Svaret får du lenger ned i saken. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix.
SKATT PÅ FERIEPENGER: Flere har tatt kontakt med Arbeidstilsynet for å spørre om de må skatte av feriepenger som blir opptjent og utbetalt samme år. Svaret får du lenger ned i saken. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver juni og første sommermåned, som også betyr at sommerferien er like om hjørnet. For mange betyr dette utbetaling av feriepenger, noe som igjen kan føre til flere spørsmål om når pengene kommer, hva som skjer hvis du har vært sykemeldt og så videre.

Dinside har fått oversikt over de vanligste spørsmålene Arbeidstilsynets svartjeneste får om feriepenger, og funnet svarene på disse, slik at du slipper å spørre.

Hvor mye får jeg i feriepenger?

Feriepengene regnes ut fra feriepengegrunnlaget ditt for 2018, som du finner på lønnslippen for desember samme år. Så fort du har fått desemberlønna på konto, kan du, med andre ord, regne ut hvor mye du får i feriepenger den påfølgende sommeren.

Når får jeg feriepengene?

Feriepengene skal i utgangspunktet utbetales siste vanlige lønningsdag før ferien, ifølge Arbeidstilsynet. Det mest vanlige er likevel at arbeidsgivere utbetaler feriepengene i en bestemt måned, for eksempel juni.

Reglene om utbetaling av feriepenger kan fravikes ved tariffavtale, men det er ikke lov å inkludere feriepenger i lønn med mindre dette er direkte regulert gjennom tariffavtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer