Må legge ned studieplasser

Nedgangen i antall studenter fører til nedleggelse av enkelte grunnutdanninger. Det er de mindre populære studiene innen ingeniørfag det går verst utover. Høgskolen i Agder er hardest rammet og må legge ned hele fire "upopulære" linjer.

Agder er en populær høgskole, men må allikevl legge ned fire grunn- utdanninger - hvorav tre innen ingeniørfag.
Agder er en populær høgskole, men må allikevl legge ned fire grunn- utdanninger - hvorav tre innen ingeniørfag. Vis mer
Publisert

Selv om nedgangen i antall søkere til høyere utdanning går hardest utover læresteder i distriktene, har også byene problemer med å få fylt opp enkelte studieplasser. Dette gjelder spesielt innen ingeniør-, førskole- og språkutdanninger. Mange av dem vil ikke bli fylt i det hele tatt.

Høgskolen i Agder er en av landets mest populære høgskoler. Allikevel må skolen midlertidig legge ned hele fire grunnutdanninger - tre ingeniørutdanninger og en eksportlinje.

Ifølge en fersk oversikt utarbeidet av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet for DinSide, er det foreløpig fattet vedtak blant landets høgskoler og universiteter om å legge ned - permanent eller midlertidig - 11 grunnutdanninger. Hele syv av disse er innen ingeniørfag.

Ikke bekymret

Presidenten i NITO (Norges ingeniørorganisasjon), Svein Vikhals, er ikke bekymret. Han mener der i mot at utviklingen går rette veien.

- Det er ikke noe nytt at få ungdommer velger realfagbaserte studier. At enkelte studier må legges ned sier seg selv når vi kan tilby 8.000 studieplasser, men bare 5.000 studenter totalt har realfagsfordypning fra videregående, påpeker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer