Strømstøtte på 90 prosent:

Må over sju kroner

Dersom strømmen skal bli dyrere i desember enn den var i fjor, må prisen komme over sju kroner.

BLIR DYRT: Men med utvidet strømstøtte skal prisen bli svært høy før man må betale mer enn i fjor. Foto: Shutterstock / NTB
BLIR DYRT: Men med utvidet strømstøtte skal prisen bli svært høy før man må betale mer enn i fjor. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ingen hasteinnkalling av Stortinget i denne omgang for å diskutere strømkrisen, etter at regjeringen i helga foreslo å innføre den utvidede strømstøtten på 90 prosent allerede fra september av.

Samtidig har regjeringen fått en ukes frist på seg til å komme med en tidsplan for flere strømtiltak, og da spesielt med tanke på ting som eksportrestriksjoner, støtte til bedrifter og lignende.

Øker strømstøtten

Til nå har strømstøtten vært slik:

  • Desember 2021: Strømstøtte på 55 prosent av det som overstiger 70 øre i gjennomsnittlig spotpris (eks moms), opp til et forbruk på 5000 kWt.
  • Januar-august 2022: Strømstøtte på 80 prosent av det som overstiger 70 øre i gjennomsnittlig spotpris (eks moms), opp til et forbruk på 5000 kWt.

Fra september av ser det altså ut til at satsen øker til 90 prosent støtte på det som overstiger 70 øre pluss moms.

Eller snudd på hodet: Man betaler selv 87,5 øre pluss 20 prosent av det som overstiger 87,5 øre i dag, mens man fra september av betaler 87,5 øre pluss 10 prosent av det som overstiger 87,5 øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer