Må skatte av dette

Slik kan du unngå det.

PÅSKEEGG: Du kan risikere å måtte skatte for påskeegget du får på jobben. Foto: Erlend Aas / NTB
PÅSKEEGG: Du kan risikere å måtte skatte for påskeegget du får på jobben. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om få dager går vi inn i påskeuka og mange går ut i ferie. Dagene før påske er det ikke uvanlig at norske bedrifter deler ut påskeegg til sine ansatte, men visste du at du kan måtte skatte av det?

I en pressemelding forklarer Espen Øren, økonomirådgiver i Simployer, at slik som lønn og godtgjørelse er også gaver en skattepliktig fordel.

- Det er ingen nedre beløpsgrense, og det finnes derfor ikke noe skattefritak for eksempelvis påskeegg bare fordi de ikke koster så mye, sier han.

Bagatellmessige gaver

Utfordringen er relatert til gaver av bagatellmessig verdi, som bare kan benyttes i spesielle tilfeller. Ifølge Simployer er dette en regel mange misforstår.

- Det er nemlig skattefritt å gi bagatellmessige oppmerksomhetsgaver, men da må det som begrepet tilsier være en oppmerksomhet for noe, forklarer de og viser til at Skatteetaten pleier å si at det skal ha skjedd en spesiell livshendelse for å kunne gi de ansatte slike skattefrie gaver.

Eksempler på dette kan være ansatte som har fått barn, havnet på sykehus, mistet noen nære eller liknende. Derfor kan ikke regelen om bagatellmessige gaver brukes når påskeeggene deles ut på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.