Må skjerpe seg

Inkassobyråene kan måtte ta seg mindre betalt i fremtiden.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn får betalingsproblemer. Nå har justisdepartementet sendt til høring et forslag om å redusere gjeldshaverne sitt ansvar for inkassokostnader.

- Dette er et ledd i regjeringens kamp mot fattigdom i Norge, Sier justisminister Knut Storberget.

Han mener at en reduksjon i inkassosatsene kan lette gjeldsofrenes situasjon og stimulere kredittilbyderne til å gjennomføre forsvarlige kredittvurderinger.

Kunden får bedre tid

Forslaget går ut på at maksimalsatsene for skyldnerens ansvar for inkassokostnader blir redusert med mellom 20 og 50 prosent, avhengig av størrelsen på det kravet som blir fremmet. Det er også foreslått at det skal ta 14 dager mer før inkassobyrående kan benytte seg av den høyeste maksimalsatsen som gjelder for kravet.

Bakgrunnen for forlsaget er at de norske maksimalstsene ved inkasso ligger på et høyt nivå sammenlignet med nivået i andre land. De høye satsene kan være med på å forsterkke gjeldsproblemene, samtidig som inkassobyråer får en fortjeneste som ikke står i et rimelig forhold til hver enkelt sak.

Flere nektes kredittkort

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer