Må trekke Chili Mobil-reklamen

Kontantkortet mener å ha Norges laveste minuttpris, men får ikke lov til å si det.

"ULOVLIG": Forbrukerombudet mener Chili Mobils påstand om "Norges laveste minuttpris" ikke er i tråd med markedsføringsloven, og derfor ulovlig. Dermed vil også slagordet forsvinne.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
"ULOVLIG": Forbrukerombudet mener Chili Mobils påstand om "Norges laveste minuttpris" ikke er i tråd med markedsføringsloven, og derfor ulovlig. Dermed vil også slagordet forsvinne. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Norges laveste minuttpris!" skryter den ferske mobiloperatøren Chili Mobil.

– Ulovlig! påstår Forbrukerombudet.

Ombudet mener nemlig at påstanden, som blant annet brukes på operatørens nettsider, ikke dokumenteres godt nok.

De krever nå at slagordet endres, og Chili Mobil gjør som ombudet krever. Men operatøren føler seg urettferdig behandlet.

Dette er Chili Mobil: Nykommer vil gjøre kontantkort billigere

Problematisk minutt-fokus

– Det er ingen av mobiloperatørene som med rette kan si de er billigst. Til det er markedet for sammensatt, med svært mange ulike abonnements- og prisstrukturer, sier nestleder Bente Øverli hos Forbrukerombudet i en pressemelding.

Chili Mobil sier ikke at de alltid er billigst. De sier bare at de har Norges billigste minuttpris, om man kjøper et kontantkort for 399 kroner. Da koster hvert minutt 19 øre i 30 dager. Etter dette blir prisen skrudd opp til 29 øre.

Ombudet mener Chili Mobil ikke kan ta utgangspunkt i de 19 ørene om de skal hevde å ha Norges laveste minuttpris. Denne prisen har visse forutsetninger, og i tillegg kommer andre utgifter som i mange tilfeller er høyere enn hos konkurrentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer