Matpriser

- Må være mer bevisste

Tradisjonskokken Arne Brimi synes vi heller burde snakke om matvaner enn matpriser.

UT MOT SØPLEMAT: Kutter du fastfood og ultraprosessert mat fra kostholdet ditt vil du ikke bare spare penger, du vil også leve mye bedre, ifølge Arne Brimi. Foto: Morten Rakke / Dagbladet
UT MOT SØPLEMAT: Kutter du fastfood og ultraprosessert mat fra kostholdet ditt vil du ikke bare spare penger, du vil også leve mye bedre, ifølge Arne Brimi. Foto: Morten Rakke / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går gjorde matprisene et varslet byks. Den folkekjære kokken Arne Brimi gjort seg noen tanker om den voldsomme oppmerksomheten matprisene har fått den siste tida.

- Det er ikke så lett å gjøre noe med dette, men jeg lurer på: Er det riktig å ha fokus på pris? Det må være en sammenheng mellom pris og kvalitet.

- Det er det som er utfordringen, kanskje. Å finne samhandling mellom pris og kvalitet.

Han tenker, ikke minst, hva vi bruker pengene på.

- Det er mye såkalt ferdigmat som ikke er sunn mat. Jeg tenker jo at det å kjøpe råvarer er det beste.

Det er også det billigste. For det koster å la noen tilberede maten for deg, enten du kjøper ferdigmat, fastfood eller går på restaurant.

For ordens skyld. Det har seg også slik at Brimi har satt navnet sitt på en serie ferdigretter fra Fjordland, men det kommer vi tilbake til litt seinere.

- Kanskje må vi legge om kostholdet vårt? sier kokken retorisk.

- Vi ser jo at den såkalte fastfooden vokser enormt. Det ser man bare ved å kjøre en tur langs E6, det er stadig nye fastfoodkjeder som etablerer seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer