Phishing-e-post misbruker Apple og Eplehuset

- Må være sendt ut i formidabelt volum!

Akkurat i det mange bytter Apple-ID-passordet, sendes norsk svindel til tusenvis. 

FALSK OG EKTE: Innloggingssiden du ser til venstre er falsk. Apple-ID-siden til høyre er ekte. Svindlerne har kopiert den norske siden for å lure flest mulig med phishingen sin. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FALSK OG EKTE: Innloggingssiden du ser til venstre er falsk. Apple-ID-siden til høyre er ekte. Svindlerne har kopiert den norske siden for å lure flest mulig med phishingen sin. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kjære kunde. Du sendte nylig inn en forespørsel om å endre passordet for Apple-ID-en. For å fullføre prosessen, klikk på linken nedenfor» forteller en phishing-e-post som er sendt ut til tusenvis av nordmenn.

Tidspunktet kunne ikke vært mer passende: Mange, blant annet Dinside, har den siste uka bedt Apple-kunder om å nettopp bytte passord.

Hackergrupa «Turkish crime family» hevder nemlig å sitte på 200 millioner av Apple-ID-passord, og truer med å fjernslette alle brukernes enheter.

- Vi går ikke ut og advarer mot hver eneste Apple-svindel vi kommer over, da ville vi ikke gjort annet, forteller kommunikasjonssjef Hallvard Opheim i Eplehuset til Dinside.

- Men denne er så aktuell om dagen, og er såpass proft laget. Dessuten er vårt navn er involvert.

Fikk 7.500 feilmeldinger

Sist vi så denne phishing-varianten var Apple avsender, mens det denne gangen er Eplehusets kundeservice-adresse som brukes. Dette gjorde Eplehuset de grader oppmerksom på phishing-kampanjen: Torsdag mottok de minst 7.500 e-poster på grunn av phishingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer