Macho menn på moten

Menn er ikke lenger bare menn. Metroseksuelle menn er på vei ut, nå er det den überseksuelle som tar vare på kvinnen.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har kjendiser som David Beckham gjort det trendy å være myk mann. Men nå tar den macho übermannen over.

Metroseksuelle kvinneplager- En metroseksuell mann bruker lang tid på badet, gråter jevnlig og passer på at han spiser sunt. Han tør å utfordre de vante kjønnsrollene og adopterer kvinnelige vaner - og uvaner. Det gjør at mennene får færre mannssykdommer, men flere klassiske "kvinnelidelser", melder danske Dagens Medicin.

- 95 prosent av alle menn født i Danmark deltar ved deres barns fødsel og en hel del også i fødselsforberedelsen. Våre undersøkelser har vist at mange menn opplever det som en like stor omveltning i deres tilværelse å bli foreldre som moren gjør, sier Svend Aage Madsen, sjefspsykolog ved Rigshospitalets Klinik for Psykologi, Pædagogik og Socialrådgivning, til Dagens Medicin.

Spiseforstyrrelser er også en lidelse som rammer et økende antall menn. En grunn til dette kan være at også menn opplever et større skjønnhets- og sunnhetspress.

Når det fokuseres på spiseforstyrrelser, er det i svært stor grad jentene som trekkes frem. Fordi de synes det er fælt å ha noe som kalles en "kvinnelidelse", er det vanskeligere for gutter å søke hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer