Magesmerter var baby

19 år gamle Emelie ante ikke at hun var gravid før fødselen var i gang. Hvordan er det mulig?

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Emelie og Peter rakk ikke å nyte studenttilværelsen i Norge lenge. Åtte dager etter at de flyttet fra Sverige, fødte nemlig Emelie en datter - uten å ha hatt den fjerneste anelse om at hun var gravid.

Da Emelie i fjor fikk kraftige magesmerter, trodde kjæresteparet i begynnelsen at det kanskje var omgangssyke. Men noen timer senere fikk Emelie en blødning og kjæresten Peter ringte etter ambulanse, skriver nettstedet Alltombarn.se.

Det ble raskt klart at det var noe helt annet enn omgangssyke som plaget Emelie. Ni minutter senere kom nemlig lille Tilde til verden.

Ta DinSides graviditetstest

- Sjelden kost

Selv om slike uventede fødsler ikke er hverdagskost, er det svenske parets historie langt ifra unik. Med jevne mellomrom leser og hører vi om jenter og kvinner som får sitt livs sjokk når fødselen plutselig er i gang.

Klinikksjef Bjørn Busund ved Kvinneklinikken på Ullevål Universitetssykehus opplever ofte at kvinner ikke oppdager at de er gravide før i fjerde eller femte måned. Men at det går så langt som til fødsel, er langt mer uvanlig, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer