Magneter mot øresus

Langtidseffekt.

Rundt 600.000 nordmenn er rammet av øresus i større eller mindre grad. Foto: Colourbox
Rundt 600.000 nordmenn er rammet av øresus i større eller mindre grad. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjernestimulering blir brukt for å lette symptomene på tinnitus. Ett år etter behandlingen opplevde alle pasientene som hadde fått behandlingen, noen forbedring - mens noen var fremdeles tinnitus-fri på ett eller begge ører.

Forskerne har i denne nye studien sett på langtidsvirkningene av denne behandlingen, i fire pasientgrupper - tilsammen 66 menn og kvinner. Alle hadde diagnostisert kronisk tinnitus, med en varighet av mellom seks måneder og 25 år. De fikk daglige behandlinger over en toukers periode, hvor elektroder ble plassert på skalpen over temporoparietal cortex (en del av hjernebarken).

Brølte i stykker 10-årings hørsel

Magnetisk stimulering

Behandlingen, kjent som repeterende transkranial magnetisk stimulering (rTMS) bruker en elektromagnet for å generere magnetisk puls som stimulerer deler av hjernen.

Dette er basert på teorien om at mennesker med tinnitus har en overaktivitet i en del av hjernebarken (temporoparietal cortex) når det kommer til å behandle lyder. Magnetbehandlingen er tenkt å redusere denne oversktiviteten, og dermed oppfattelsen av tinnitus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer