Strømpris:

Mai dyrest til nå

Fjerde dag på rad med svært høye strømpriser.

DYRT: Strømprisen har på ingen måte sunket i mai - foreløpig er det den dyreste av alle månedene det siste halvåret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
DYRT: Strømprisen har på ingen måte sunket i mai - foreløpig er det den dyreste av alle månedene det siste halvåret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

De fleste bruker riktignok ikke like mye strøm i mai som i årets første måneder, men etter fire dager ligger denne måneden an til å bli den dyreste til nå.

338 øre onsdag

Onsdag lander snittprisen på 276 øre inkl moms per kilowattime i Sør-Norge, der man den dyreste timen, fra 20-21 på kvelden, er oppe i 338 øre, viser ferske tall fra Nord Pool. Vi må helt tilbake til 8. mars for å finne en høyere dagspris (322 øre).

Etter fire dager betyr det en foreløpig mai-snittpris på 259 øre, som er høyere enn både april (217 øre), mars (234 øre), februar (151 øre), januar (176 øre) og desember (221 øre).

Strømstøtten er forlenget ut mars 2023, så om snittprisen for mai blir som til nå, ligger staten an til å dekke 137 øre per kilowattime i Sør-Norge, og da en effektiv pris på 122 øre per kWt etter at strømstøtten er trukket fra. I tillegg kommer nettleie og avgifter.

Dyr fastpris

Markedet ser også ut til å forvente høye priser fremover - i skrivende stund er den rimeligste fastprisavtalen over 12 måneder på 200 øre per kilowattime, viser oversikten på strompris.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.