Maks 5.000 erstattes

Skal du kjøpe deg en fin, ny sykkel? Da kan du behøve en egen forsikring.

Noe tilbake Et hjul her og en ramme der kan fort bli en sykkel.
Noe tilbake Et hjul her og en ramme der kan fort bli en sykkel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Om sykkelen er verdt 8.000 kroner, får du igjen 5.000 fra innboforsikringen om den er stjålet, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. - Først kommer egenandelen på 2.000 eller 3.000 kroner til fradrag. Deretter får du maksimalt 5.000 kroner av det gjenstående beløp.

Rabatt for sykkelregister

Gjensidige gir 1.000 kroner rabatt på egenandelen om sykkelen er registrert i Falck sykkelregister. Registreringen koster 235 kroner for fem år og gjør at egenandelen ved et eventuelt tyveri synker fra 3.000 til 2.000 kroner.

Gjelder ikke bare hjemme

Innboforsikringen gjelder ikke bare om sykkelen står inne i boligen når Svartepetter kommer på besøk med brekkjernet. Den gjelder i sykkelstativet utenfor, på jobben, ved kinoen og på sykkeltur. Den gjelder også i utlandet, selv om det da kan bli en diskusjon om hvorvidt det er reiseforsikringen som bør dekke tapet.

Et uhyre viktig poeng er at innboforsikringen også dekker den skaden du måtte påføre andre med sykkelen din. Folk har blitt skadet for livet etter å ha blitt påkjørt av syklister. Har du innboforsikring, dekker denne erstatningen. Har du ikke forsikring, må du betale av egen lomme, noe som kan gjøre deg til gjeldsslave på livstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer