Strømprisene øker igjen

Makspris på 6,11 kroner per kWh

Mandag blir det høyest strømpriser i Vest-, Sørøst- og Sørvest-Norge. Og forskjellen på nord og sør i landet er enorm.

Mandag 7. mars kan det bli dyrt å bruke strøm igjen. Mellom 8 og 9 på morgenen vil det på det meste koste 6,11 kroner per kWh. Foto: Øystein B. Fossum
Mandag 7. mars kan det bli dyrt å bruke strøm igjen. Mellom 8 og 9 på morgenen vil det på det meste koste 6,11 kroner per kWh. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,15 kroner per kWh på sitt høyeste.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. Dusjer man i ti minutter, brukes det cirka 6,5 kWh, men det avhenger av hvor mye vann dusjhodet leverer.

1,46 kroner i landssnitt

Snittprisen i landet vil mandag ligge på 1,46 kroner per kWh, uten moms. Det er 0,28 kroner høyere enn på søndag og 1,14 kroner høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm mandag finner vi i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge på 2,34 kroner per kWh. Deretter kommer Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,14 kroner.

Disse prisene er oppgitt uten moms.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh), og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.