Mamma og pappas nyttårsløfter

Mer tid med barna. Det er det vanligste nyttårsforsettet til norske småbarnsforeldre.

Mamma og pappas nyttårsløfter
Publisert
Sist oppdatert

I hele desember har småbarnsforeldre fra Norge, Sverige og Danmark sendt inn sine nyttårsforsetter til Liberos nettsider. Mer enn 2500 nyttårsløfter er kommet inn.

40 prosent av småbarnsforeldre prioriterer familie og venner når de ser framover mot 2008. Vel 30 prosent er mest opptatt av å bedre sin egen og familiens helse

– Trenden er tydelig. Det er ikke de materielle tingene som opptar småbarnforeldrene. De har hektiske dager og tenker mye på å skaffe seg mer tid til barna, seg selv og hverandre, sier jordmor og informasjonskonsulent Mette Thorsen i SCA Libero i Norge i en nyhetsmelding.


Les også: Mamma vil ha pause

Lettere på nett

Hun mener nyttårsløftene på nettsidene kan motivere småbarnsforeldrene til å justere på kravene de stiller til seg selv.

– Det er bra å få vite hva andre gjør og hva andre synes er viktig. Mange er uforberedt på hvor mye tid og krefter det tar å ha ansvar for et lite barn. Hverdagen stemmer ikke alltid med det glorifiserte bildet mange har hatt av det å få barn, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer