Mamma vil ha pause

Nå vil karrieremødre ta en pause i arbeidslivet og få mer tid til barna, viser en ny undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

- Det handler ikke om å være husmor, men om å ta seg en skikkelig pause i et stadig mer krevende arbeidsliv, sier Carina Nunsted, sjefsredaktør i den svenske utgaven av bladet Mamma.

I det siste nummeret av svenske Mamma har 1 082 nybakte mødre i alderen 20 til 45 år blitt spurt om de kunne tenke seg en lengre pause fra arbeidslivet for å kunne bruke mer tid i hjemme. 59 prosent av kvinnene svarer ja.

- Mange yrkesarbeidende mammaer har fulgt opp både karrieren og hjemmet. Da kan man ofte drømme om å bare trykke på pauseknappen, sier redaktør Carina Nunsted i svenske Mamma.

Ja takk, begge deler
Redaktør Lina Schøyen i det norske bladet Mamma mener forholdene i Sverige kan sammenlignes med de norske.

- Når en har flere barn, og spesielt i skolealder er det nok mange norske kvinner som drømmer om å være mer hjemme med barna. De slites mellom drømmen og virkeligheten. For svært mange vil også ha en spennende jobb og karrieremuligheter. Filosofien er litt sånn Ole Brumm: Ja takk begge deler, sier Schøyen til Mozon.

Hun understreker likevel at stort sett er norske kvinner fornøyde med de permisjonsordningene vi har i dag.

- Mitt inntrykk er at permisjonsordningen ikke er noe kontroversielt tema, men heller hvordan den skal deles mellom partene, sier hun.

Mer tid
57 prosent av de spurte i undersøkelsen sa at de gjerne skulle vært hjemme lengre dersom de hadde hatt råd til det. Og ifølge Carina Nunstedt er det muligheten til å få hverdagen til å gå opp tidmessig, som er hovedbegrunnelsen.

Anna Melanson tok åtte måneder ekstra fri for å tilbringe mer tid sammen med sønnen sin.

- Tiden var inne for det. Jeg kunne være mer delaktig i hans liv, spise familiemiddag og hente og bringe i barnehagen, sier hun til Expressen.

 

Mozon.no, 17.08.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer