- Man får god samvittighet

Bruker Facebook til å samle inn julegaver til narkomane og uteliggere.

- Man får god samvittighet
Publisert
Sist oppdatert

- Gruppa har eksplodert i antall medlemmer siden vi opprettet den forrige fredag. Vi kjenner nesten ingen som er med lenger, sier Hanne Marit Schultz til DinSide.

Med gruppa "Julegaver til =OSLO sine selgere!" på Facebook forsøker Hanne Marit og tre venninner å samle inn penger til =OSLO-selgerne. Til nå har gruppa samlet inn 4.000 kroner.

Hanne Marit snakker på vegne av gruppa på fire venninner som har bestemt seg for å kjøpe inn blant annet votter, luer og eventuelt varmedresser til selgerne - hvis det kommer inn nok kroner.

Les også: Her er årets harde pakkker

- Hvorfor vi valgte å gi årets julegave til =Oslo-selgerne? De er flotte mennesker som velger magasinsalg fremfor for eksempel kriminalitet eller tigging. Vi er alle fire fra Narvik, og der er vi ikke vant til å se uteliggere og rusmisbrukere på gata, men her i Oslo ser vi dem, og vi ser at mange av dem har det tungt. Vi vil bidra til at de får en bedre hverdag, sier Hanne Marit.

Foreløpig er det bare privatpersoner rekruttert av venner av venner som bidrar til julegavekassa. Men jentene har vurdert å trekke inn næringslivet, og spørre om hjelp til å sponse førjulsprosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer