Strømpriser

Mange betaler dyrt for historisk billig strøm

Vi er for dårlige til å bytte strømavtale, ifølge Forbrukerrådet. Med de rimeligste strømavtalene akkurat nå, betaler strømselskapene deg.

PRISBEVISST: Ved å sjekke strømsammenligningstjenester innimellom, sikrer du deg laveste strømpris du kan få - hver måned. Foto: Eilin Lindvoll
PRISBEVISST: Ved å sjekke strømsammenligningstjenester innimellom, sikrer du deg laveste strømpris du kan få - hver måned. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert

En fersk undersøkelde Norstat har gjennomført for Forbrukerrådet viser at halvparten av oss aldri har byttet strømavtale, eller ikke byttet på to år.

Mange av disse sitter i dyre strømavtaler og får lite glede av de historisk lave strømprisene vi har nå.

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Wattsight spår nemlig kraftpris mellom 10 og 18 øre kilowattimen i snitt de neste tre månedene, ifølge Nettavisen.

Forklaringen på de historisk lave strømprisene er en vinter med unormalt høye temperaturer, etterfulgt av mye nedbør og rask fylling av vannmagasinene. Coronavirusutbruddet har også bidratt til prisfallet, grunnet lavere etterspørsel.

Bli betalt for å bruke strøm

Når Dinside sjekker strømprisportalen Strømpris.no 23. juni, ser vi at du nå kan sikre deg strømavtale med -13,50 øre påslag per kilowattime med varighet et halvt år.

Så lenge påslaget ligger over spotprisen, vil det samtidig si at strømselskapet betaler deg for å bruke strøm, og du kan ende med å få en strømregning på -125 kroner dersom du bor i Oslo kommune.

Merk imidlertid at nettleie og andre avgifter kommer i tillegg, samt at du bør lese deg opp om strømselskapet som tilbyr de superbillige avtalene før du blir kunde hos dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer