Mange blir snytt på nettet

Nå kan du få bot i tillegg.

25.000,- I BOT: De danske venninnene fikk dobbel regning etter å ha blitt lurt på nettet. Foto: DinSide
25.000,- I BOT: De danske venninnene fikk dobbel regning etter å ha blitt lurt på nettet. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netthandelen øker, og det gjør også problemet med piratkopierte varer, ofte omtalt med det engelske ordet fake. Noen kjøper disse varene vel vitende om at produktene ikke er originale, mens andre handler i den tro at de kjøper ekte vare.

Dette kan bli dyrt - i dobbel forstand.

Det er det danske forbrukermagasinet Tænk som omtaler de to venninnene Pernille Lublin Hansen og Silje Nygaard Thane som i god tro slo til på tilbud om billige Gucci-vesker på nettet.

Fake eller ekte iPhone?

Fikk bot på 25.000 kroner

Kvinnene betalte 4.000 kroner for to vesker som viste seg å bli sendt fra Kina, ikke fra Roma eller Milano som de hadde forventet. Senere får kvinnene beskjed fra danske skattemyndigheter om at varene deres er holdt tilbake og at Guccis advokater er varslet.

Guccis folk i Danmark konstaterer at veskene er falske og kort etter mottar Lublin Hansen et rekommandert brev fra Guccis advokatfirma hvor de krever en samlet kontant erstatning på 25.000 kroner fordi de to venninnene har forsøkt å kjøpe produktetterligninger av et kjent merke. Kvinnene har, etter å ha konferert med danske advokater, så langt ikke akseptert kravet fra Gucci.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.