Mange bruker nettet til helseinfo

Dobbelt så mange nordmenn brukte internett til å lese og orientere seg om helse og sykdom i 2005 som i 2001.

Publisert
Sist oppdatert

Men fortsatt beholder leger og annet helsepersonell sin posisjon som den viktigste kanalen for helseinformasjon.

I oktober i fjor ble 1.007 nordmenn over 15 år telefonintervjuet om sin bruk av internett i helseøyemed. Undersøkelsen publiseres i siste nummer av Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Nærmere 60 prosent av de spurte hadde brukt internett i helsesammenheng i 2005, mens bare 31 prosent svarte det samme i 2001.

I alt 37 prosent opplevde at internett var en viktig eller svært viktig kanal for å skaffe seg opplysninger om helse. En av fire opplyste å ha blitt beroliget av helseinformasjonen de hadde funnet på nettet, mens 10 prosent var blitt bekymret eller engstelige. Hver tredje av de spurte mener det er viktig at legen tilbyr helsetjeneste via e-post.

Også familie, venner og massemedier ble vurdert som viktig av en større andel enn dem som vurderte internett som viktig.

- Det ser altså ut til at internett kommer i tillegg til - ikke istedenfor - andre kilder til helseinformasjon i Norge. I denne forbindelsen er det interessant at pårørende til langtidssyke og uføre var en gruppe som vurderte nettet som en viktig kanal for helseinformasjon, heter det i artikkelen. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer