Forsikring på hund

Mange dropper forsikring

Kun 6 av 10 forsikrer hunden sin, ifølge forsikringsbransjen. - Det kan bli dyrt, advarer dyreorganisasjon.

HUNDEFORSIKRING? Mange har benyttet mer tid hjemme til å fått et nytt familiemedlem, men kun 6 av 10 har forsikret hunden sin, ifølge forsikringsselskapet Codan. Foto: Kristin Sørdal
HUNDEFORSIKRING? Mange har benyttet mer tid hjemme til å fått et nytt familiemedlem, men kun 6 av 10 har forsikret hunden sin, ifølge forsikringsselskapet Codan. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

En undersøkelse utført av Norstat på vegne av Codan Forsikring, viser at bare 60 prosent av hundeeierne i Norge har hundeforsikring.

Det betyr at 4 av 10 ikke har forsikret hunden sin.

- Kan bli dyrt

Å ikke forsikre hunden er noe forsikringsselskapet advarer om kan bli dyrt:

– Som nybakt hundeeier er man kanskje ikke klar over kostnadene som kan komme. Relativt vanlige operasjoner kan være veldig dyre. Hvis livmorbetennelsen gjør at hunden må opereres, kan det bety en regning på 12 000 - 16 000 kroner, avhengig av veterinæren. Da kan det fort bli dyrt uten forsikring, sier Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

Dette bekrefter også Norsk Kennel Klubb (NKK) og Anita Haug Haaland, førsteamanuensis ved Veterinærhøgskolen.

- Når det gjelder forsikring eller ei, er det en privatsak, men forsikringsselskapene har rett når de sier at dersom dyret ditt blir sykt så kan det bli dyrt. Vi tilbyr til kjæledyr i dag så avansert diagnostikk og behandling at det er primærhelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste og sykehus, også for dyr. Testene, tjenestene og behandlingen er de samme som på mennesker; slik at prisene kan bli svært høye dersom hunden ikke feiler noe banalt. Og veterinærer er ikke støttet over skatteseddelen, verken når det gjelder bygningen de er i, utstyret eller behandlingen, sier Haaland til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer