Feriepenger av dagpenger

Mange kan gå glipp av feriepenger fra Nav

Noen kan tape over 28 500 kroner i feriepenger, mens andre kan få både feriepenger og dagpenger under ferieavviklingen denne sommeren.

SOMMERFERIEN 2021: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. I saken under kan du lese om feriepenger dersom du har vært permittert og mottat dagpenger fra Nav. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av april ble det vedtatt at permitterte og arbeidsledige under coronapandemien skal få feriepenger for sommeren 2021, og i slutten av april vedtok Stortinget enstemmig at det skal beregnes feriepenger for dagpenger mottatt i hele 2020 og 2021.

Det blir heller ikke makstak på feriepenger, og satsen for feriepenger av dagpenger blir på 10,2 prosent.

Får ikke feriepenger, men beholder dagpengene

Permitterte ansatte som blir tatt tilbake i jobb like etter 7. juni risikerer imidlertid fortsatt å stå uten penger i ferien, skriver Simployer.

Datoen 7. juni vil nemlig være et viktig skjæringspunkt, da arbeidstakere som er permittert den 7. juni, og har vært permittert i mer enn 52 uker på dette tidspunktet, vil ikke ha rett til ferietillegg på dagpenger.

Disse arbeidstakerne har likevel mulighet til å avvikle fire uker ferie uten stans i dagpengene.

- Det vil være mer gunstig økonomisk for de fleste å beholde dagpengene, i stedet for å motta feriepenger, ifølge saksordfører Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet.

Får verken dagpenger eller feriepenger

Dessverre blir ikke den økonomiske situasjonen så gunstig for alle når sommerferien kommer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer