Mange lever på grensen til utmattelse

Har du problemer med å huske forrige gang du gjorde absolutt ingenting? Du er ikke alene.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er millioner av mennesker for opptatt til å tenke på hvor mye de mister ved å forsømme her-og-nået. Det vil en amerikansk journalist og forfatter gjøre noe med.

Skadelig stressCarl Honor var en av dem. Han innså at livet hans var for aktivt da han så reklame for forkortede nattahistorier som skulle selges til foreldre med dårlig tid. Først syntes han det hørtes ut som en god ide. Så spurte han seg selv hva han egentlig sparte tid fra som var verdt mer enn noen minutter med sønnen?

Honor oppsøkte personer og organisasjoner som levde et liv med mindre stress. Målet var å finne folk som søkte balanse i alle aspekter av livet.

Studier fra flere ulike land viser at stadig flere lever på grensen til utmattelse. De forsømmer sin egen livskvalitet ved å bli stadig mer aktive. Men et raskt liv har flere ulemper: hurtigmat fører til dårlige vaner, dårlig ernæring og kroniske sykdommer. For rask bilkjøring er hovedgrunnen til at 1,3 millioner mennesker over hele verden årlig dør i trafikken. Psykiske lidelser etter for mye stress fører til at mange møter veggen i ung alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer