Mange nye jobber de neste månedene

Norske bedrifter ser lyst på fremtiden, til tross for mørke skyer over Europa.

Rundt 17 prosent av arbeidsgiverne i Stor-Oslo forventer å ansette nye arbeidstakere i løpet av de tre neste månedene. Foto: Colourbox.com
Rundt 17 prosent av arbeidsgiverne i Stor-Oslo forventer å ansette nye arbeidstakere i løpet av de tre neste månedene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser at det er nøktern optimisme som råder i arbeidsmarkedet, sier konsernsjef Maalfrid Brath i bemanningsselskapet Manpower.

I dag la bedriften frem sin kvartalsvise undersøkelse om det norske arbeidsmarkedet, som var alt annet en dyster lesning i en ellers mørk og usikker økonomisk hverdag.

Undersøkelsen baserer seg på intervjuer med 750 norske arbeidsgivere, der de blir spurt om hvorvidt de planlegger nyansettelser i løpet av de neste tre månedene.

I undersøkelsen svarer 12 prosent at de forventer å øke bemanningen i løpet av første kvartal 2012.

Cirka 6 prosent svarte at de forventer kutt i bemanningen, mens 79 prosent forventet å ikke gjøre noen endringer i det hele tatt.

- Resultatet er positivt. Det er fortsatt veldig mange som skal ansette der ute - flere enn de som skal nedbemanne, sier Brath.

LES OGSÅ: Peter (21) fikk drømmejobben

Mørkere skyer i nord

Ikke overraskende er det bedrifter i Oslo-området som forventer den største ansettelsesveksten neste år. Sesongjustert svarer 17 prosent av bedriftene i Stor-Oslo at de forventer å ansette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer