Mange sjekker jobbmailen i ferien

Men sjefen din kan ikke pålegge deg å være tilgjengelig.

JOBBMAIL? Hver fjerde mann sjekker jobbmailen i ferien. Men i de fleste tilfeller kan ikke sjefen din pålegge deg å følge med. Foto: BERIT B. NJARGA
JOBBMAIL? Hver fjerde mann sjekker jobbmailen i ferien. Men i de fleste tilfeller kan ikke sjefen din pålegge deg å følge med. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn sjekker jobbmailen i ferien, og flest menn, viser en undersøkelse gjort av YouGov for Gule Sider.

Men visste du at du kan si nei, om sjefen din krever at du er tilgjengelig og sjekker mail når du har fri?

Her risikerer du at mobilbruken koster deg flere tusen kroner

Menn i Oslo mest "på"

Det er menn som er mest ivrige til å bruke mobil til jobbrelaterte ting i ferien, nærmere bestemt 22 prosent av de spurte i undersøkelsen. Samtidig svarer 15 prosent av kvinnene at de sjekker jobbmail eller gjør andre jobbrelaterte oppgaver via mobilen i ferien.

Det er de som bor i Oslo og Akershus som benytter mobilen til jobbrelaterte oppgaver aller mest, nærmere bestemt 32 og 30 prosent av henholdsvis menn og kvinner.

- Det kan virke som om det å jobbe fra mobilen i ferien er et storbyfenomen. Tempoet er nok noe høyere i Oslo-området enn store deler av landet i hele året, og det kan virke som at Oslofolk heller ikke helt klarer å skru av jobben når de drar på ferie, sier Pierre Mårtensson, administrerende direktør i Eniro.

Har du en sjef som krever at du er tilgjengelig når du tar ut ferie, kan du imidlertid sette ned foten. Det er arbeidsgiverens plikt å legge til rette for at du som arbeidstaker får avviklet ferie. Og da skal du ha helt fri fra arbeidet, ifølge Arbeidstilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer