Mange vil bytte bransje

1 av 3 sier de vurderer å bytte bransje, mens nærmere 20 prosent har sett på jobb andre steder enn der de bor, viser fersk undersøkelse.

JOBB: Coronapandemien har ført til mange oppsigelser og permitteringer. Foto: NTB/Shutterstock
JOBB: Coronapandemien har ført til mange oppsigelser og permitteringer. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Coronasituasjonen har blant annet ført til stengte butikker og restauranter, samt reiserestriksjoner, som har rammet flere bransjer der flere er blitt oppsagt eller permittert.

Ifølge tall fra Nav er 12 prosent av arbeidsstyrken i Norge helt eller delvis arbeidsledige, og folk ser nå etter jobbmuligheter i andre bransjer enn den de vanligvis jobber i.

Det viser en undersøkelse utført av Finn. Her sier én av tre at de vurderer å bytte bransje.

– Blant de som oppgir at de vurderer å bytte bransje, ser vi at det er en høy andel unge mellom 18-29 år, sier Christopher Ringvold, Finns jobbekspert, i en pressemelding.

Nærmere 20 prosent av de spurte sier de har sett på stillinger andre steder enn der de bor i løpet av den siste måneden.

Han sier at dem som vurderer å bytte bransje, bør tenke strategisk på hvordan de kan benytte seg av erfaringen og kompetansen de allerede har.

– Det som blir viktig for de som er på jobbjakt i andre bransjer, er å være bevisste på hvordan de best mulig kan utnytte erfaringen og kompetansen de allerede har. Når vi har intervjuet ledere, forteller de at den viktigste egenskapen de ser etter, er villigheten til å omstille seg og være tilpasningsdyktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer