Mange vil ha naturmedisin

Danske leger bruker stadig mer tid på å snakke med pasientene om naturmedisin. Men kunnskapene om alternativ medisin mangler hos mange.

Publisert
Sist oppdatert

Åtte av ti danske leger får spørsmål om naturmedisin minst en gang i uken.

Det kommer frem i en undersøkelse som er gjennomført av naturmedisinselskapet Sprunk-Jansen.

Ønsker mer kunnskapUndersøkelsen omfatter 680 leger og viser også at hver tiende lege faktisk diskuterer naturmedisin hver eneste dag med sine pasienter.

Men holdningen til den alternative medisinen varierer mye. En fjerdedel av legene i undersøkelsen vil anbefale naturmedisin hver uke, mens like mange aldri vil anbefale denne typen behandling, skriver danske Dagens Medicin.

Kunnskapene om alternative behandlingsformer er det også ofte så som så med. To av tre leger oppgir at de gjerne vil vite mer om naturmedisin, under forutsetningen at de får opplæring av anerkjente eksperter i faget.

Aktuelt i Norge- Jeg kan ikke vise til noen tilsvarende undersøkelser i Norge. Men ut ifra hva vi vet om interessen for naturmidler, kan vi anta at norske leger drøfter alternative behandlingsmetoder minst like ofte som danskene, sier Turid Backer som er daglig leder i Bransjerådet for Naturmidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer