Sonos

Mangel på info kan gi heving av kjøpet

Skal du selge eller kjøpe et Sonos-produkt brukt, som er berørt av manglende oppdateringer innen kort tid, gjelder det å holde tunga rett i munnen.

SONOS-PRODUKTER: Etter nyheten om at flere eldre Sonos-produkter ikke vil bli oppdatert fra mai, har flere produkter dukket opp til salgs på Finn.no. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SONOS-PRODUKTER: Etter nyheten om at flere eldre Sonos-produkter ikke vil bli oppdatert fra mai, har flere produkter dukket opp til salgs på Finn.no. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunne Dinside fortelle at en rekke eldre Sonos-produkter fra og med mai ikke lenger vil motta oppdateringer. Dette har igjen ført til at mange nå selger unna sine brukte Sonos-produkter blant annet på Finn.no.

Det som er greit å være klar over, enten om du selger eller kjøper et Sonos-produkt brukt, er at om selgeren ikke opplyser om de kommende begrensningene til de berørte Sonos-produktene, kan kjøperen kreve å få pengene tilbake.

Kan ha krav på prisavslag

Generelt har en privatperson som kjøper et produkt av en annen privatperson, to år på seg til å klage på produktet.

- Hvis kjøper og selger ikke avtaler noe annet, så har kjøper to års klagefrist etter kjøpsloven. Fristen gjelder både for skjulte mangler og opplysningssvikt, forteller Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet til Dinside.

Disse Sonos-produktene vil i mai få visse begrensninger og kan på sikt slutte å virke. Hvilke konsekvenser kan det få for de som selger disse brukt, og ikke opplyser om dette i annonsen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer