Mangler du testosteron?

Åh, testosteron! Hva ville fotballgarderober og sigarklubber vært uten det? Forresten… Hva ville du vært uten det? Her kan du lese om hva testosteron er, og hva du gjør hvis du mangler det.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du vil fortsette med å se ut som og ha begjær som en mann, trenger du en fast tilførsel av testosteron.

Hvis du har for lite av det kan du føle deg engstelig, deprimert, få lavere sexlyst, miste muskelmasse og raskt utvikle en bilring.

Den lite kjente diagnosen testosteronmangel forekommer når menn ikke har nok tilførsel av androgener, eller testosteron, for å fungere normalt.

Men, det går det an å gjøre noe med.

Hvem er i faresonen?Tilstanden rammer vanligvis ikke unge menn, men sykdommer som hemmer kroppens evne til å produsere testosteron kan føre til denne tilstanden når som helst. I følge AndrologyAustralia.org, lider én av 200 menn under 60 ar av testosteronmangel.

Menns testosteronnivå blir vanligvis lavere med alderen. Testosteronnivåene begynner ofte å falle i 40-årene, og går ned med omtrent 0,3 prosent i året.

Eksperter er fremdeles uenige i om menn kommer i en type overgangsalder - bare mye mer gradvis og diskré enn kvinnenes.

Spørsmålet om naturlig nedgang i testosteronnivået skal behandles, eller om behandling skal forbeholdes ekstreme tilfeller, er det fremdeles ikke noe svar på. Foreløpig er det best å anta at dersom legen din ikke gir deg diagnosen testosteronmangel, er ikke behandling løsningen for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer