Mann eller mus?

Mannsrollen er under utvikling. Er du en motebevisst Mannekeng eller en gammeldags Neandertal?

Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje ikke så opptatt av hva slags mannsrolle du passer inn i. Men vær sikker på at hun legger merke til det. Hver gang du møter en kvinne bestemmer hun nogenlunde hva slags mann du er i løpet av noen få sekunder.

På samme måte som med alle slags fordommer liker vi mennesker å definere hverandre i klare kategorier. Og jo mindre tid du har til å gjøre et inntrykk, desto lettere faller du ned i en mer eller mindre smigrende bås.

Sosiologen Stephen Whitehead har forsket på akkurat dette og formulert en rekke personlighetstyper som definerer de forskjellige sidene ved mannsrollen. I boken "The Many Faces Of Men" beskriver han blant annet den sofistikerte men trengende Akilles, anti-feministen Neandertaleren og den urbane og sjarmerende Kamelonen.

- Noen av disse mannsrollene er nå nødt til å tilpasse seg kvinnens tidsalder om de ikke skal dø ut. Men menn kan endre seg ettersom de utvikler sin rolle. Om du vil forstå mannen må du også forstå at det er næring, ikke natur som styrer deres liv. Maskulinitet er ikke noe vi er født med, forteller Whitehead.

Hva slags mann er du? Sjekk listen under og finn din mannsrolle:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer