Mann uten lyst

Overgangen fra romantisk kjæreste til far og ektemann kan være tøff. Og det får resultater under dyna.

Publisert
Sist oppdatert

Er moderne menn blitt mindre interessert i sex? Eller er det kvinnene som er blitt flinkere til å ta vare på lysten?

Sexologene opplever i alle fall stadig flere henvendelser som bryter med det tradisjonelle mønsteret hvor han har lyst og hun sier nei.

- Min erfaring er at dette er en klage som kommer oftere enn før. Her etterlyser kvinnene mer intimitet og sex, men hos mannen er det bare et grynt til svar. Han virker mer interessert i TV-skjermen, data, internett og porno. Som om det er morsommere å trykke på knapper enn å klemme på kona, sier lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

Mindre lyst etter fødselenGraviditet og fødsel er en stor begivenhet som kan sette seksualiteten i baksetet i lang tid. Og for mange par kan det være vanskelig å finne tilbake til livet som kjærester og elskere.

For kvinnene er det mange praktiske grunner til at seksualiteten settes på vent. Den slitsomme fødselen, fysisk stress på vagina og mange nye følelser inviterer ikke til et fantastisk sexliv i første omgang.

Men for mange er det mer overraskende at far også kan bli svært preget av det som skjer rundt og etter fødselen. Mindre søvn og mer ansvar er bare noe av det som mange fedre opplever som nybakt far. Inntrykket av kjæresten nå er blitt mor og sterke inntrykk fra selve fødselen, har også betydning for det nye bildet av kjæresten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer