Mannesvette øker kvinners humør

Blir du svett av å tenke på det viktige stevnemøtet denne helgen? Hvis du er mann, kan det være akkurat det du trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Biologene ved universitetet fant ut at mannlig svette hadde en overraskende god effekt på kvinners humør. Det hjelper med å redusere stress, øker avslappingen og påvirker menstruasjons-syklusen.

- Dette tyder på at det er mye mer som foregår i sosiale møter på for eksempel nattklubber enn man kan se, sier Charles Wysocki, professor i biology på Penn's School of Veterinary Medicine til Reuters.

I studien som blir publiser i tidsskriftet Biology of Reproduction, står det at forskere samlet prøver fra underarmene til menn som ikke brukte deodorant i fire uker. Prøvene ble så tilsatt i en løsning og luktet på av 18 kvinner mellom 25 og 45 år.

Kvinnene registrerte så humøret sitt på en skala i en periode på seks timer. Resultatene viser at det var noe i løsningen som gjorde humøret deres bedre, og gjorde dem mer avslappede. Blodanalyser viste også en økning i et hormon som vanligvis øker før eggløsningen.

Wysocki, som var med på å forfatte studien, sier at forskningen viser en kjemisk kommunikasjon mellom kjønnene som hjelper menn og kvinner koordinere sine reproduktive forsøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer