Mannlige modeller gjør menn usikre

I årevis har forskning vist at bilder av radmagre supermodeller får kvinner til å føle seg usikker på sin egen kropp. Nå viser det seg at menn har det på akkurat samme måte når de ser bilder av muskuløse kjekkaser i magasiner.

Publisert
Sist oppdatert

I følge et nytt studie fremkaller bilder av flotte, og muskuløse menn i magasiner en følelse av engstelse og uro hos de mannlige leserne.

- Dette er noe vi alltid har trodd om kvinner. Men nå ser vi at akkurat det samme gjelder menn, sier doktor Regan Gurung til Reuters Health. Han er en av forfatterne bak studiet som har blitt utført ved University of Wisconsin.Sist lørdag presenterte han, og kollega og medforfatter Jennifer Otto, studiet for den amerikanske psykologiforeningen.

Økende eksponeringI løpet av de siste tiårene har det - både på tv, i magasiner og andre media - vært en betydelig økning i eksponeringen av muskuløse og godt trente menn.

- Det fins data, innen media- og annonselitteratur, som viser at det snart eksponeres like mange menn i reklamene som kvinner, sier Gurung.

Han sier et av vendepunktene i bransjen kom da rapstjernen Mark Wahlberg poserte for designeren Calvin Klein i hvite underbukser. Fra og med da har bilder av halvnakne menn blitt allestedsnærværende i reklamen, i likhet med yppige supermodeller.

Hvilken effekt har alle disse bildene på den gjennomsnittlige, mannlige leseren? Det er et av spørsmålene forskerne spurte 45 mannlige og kvinnelige collegestudenter. De har også måttet svare på i hvilken grad bildene påvirket humøret, selvfølelsen og usikkerhet i forhold til eget kroppsbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer