Mannspanelet er her

Menn skal diskutere menns kår.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens kanskje første regjeringsutnevnte mannspanel er nå nedsatt av Barne- og likestillings-departementet.

32 karer fra samfunns- og næringssliv - og som har engasjert seg i mannsrollespørsmål - skal gi innspill til en stortingsmelding om menn og likestilling som skal legges frem i 2008.

Disse mennene er særlig opptatt av tre områder:

 • Fedrepermisjon
 • Omsorgsrett for egne barn ved samlivsbrudd
 • Vold i og utenfor hjemmet
 • Trenger vi et mannspanel?

  Kvinner hadde i 2006 84,7 prosent av en mannslønn. En gjennomsnittlig kvinnemånedslønn var på 27.700 kroner, mens for menn var gjennomsnittslønna 32.700 kroner. Er ikke da et mannspanel feil vei å gå, Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellom?

  - Det går an å gjøre to ting samtidig. Derfor har vi også en Likelønnskommisjon. Men hvem er det som har kjempet for kvinners rettigheter både i og utenfor arbeidslivet? Menn har ikke vært på banen i dette arbeidet og vi må ha dem med, sier Karita Bekkemellom til DinSide.

  Mannspanelet benket seg rundt bordene på Bohemen, VIF-klanens egen fotballpub i Oslo. Her lukter det malt og sure støvler. På TV-skjermen er det fotball og i baren står det spyttbakker. Hvorfor dette kjønnsstereotype møtestedet for et likestillingsprosjekt?

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer