Marcus har lagt kortene på bordet

Har svindlet femti nordmenn for en halv million kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Betal for leiligheten først, motta nøklene etterpå, heter det i annonsen. Svenske Marcus ble anmeldt første gang 28. januar i år, etter å ha lurt en nordmann til å betale for en leilighet som ikke eksisterte.

I noen tilfeller har Marcus annonsert en leilighet i fjerde etasje i en bygård som bare har tre etasjer. Det er blant annet en bygård i Thereses gate i Oslo som har vært brukt i flere av annonsene. Han har også "lånt" bilder fra andre utleieres annonser.

Vi skrev første gang om Marcus i juli: Les hele saken

- Femti nordmenn, pluss minus, har blitt svindel for til sammen en halv million av Marcus. Første anmeldelse fikk vi 28.januar, sier Sven-Erik Olsen, etterforskningsleder ved Stovner politistasjon.

Sendt saken til Sverige

Nå har Stovner politistasjon sendt saken til statsadvokaten, som har sendt saken over til Sverige. Olsen forteller at svensk politi har hentet Marcus inn og avhørt ham. I avhøret skal han ha lagt kortene på bordet.

- Marcus er kjent for svensk politi også, han har antageligvis lurt flere svensker også, sier Olsen. Han avslører at Marcus er i siste halvdel av tjueåra. Han har aldri har bodd i Oslo, men derimot i Bergen, og hans nåværende adresse er i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer