Marihuana over skranken

Canada planlegger å selge cannabis på apotekene, og blir dermed det andre landet i verden som produserer og selger det narkotiske stoffet til medisinsk bruk.

Publisert
Sist oppdatert

Canada planlegger å selge marihuana som er produsert og godkjent av myndighetene på apotekene. Myndighetene organiserer nå et pilotprosjekt bygget på erfaringene gjort i et ett år gammelt prosjektet i Holland.

Det er i dag 78 pasienter som har tillatelse til å kjøpe medisinsk marihuana i Canada, og medisinen blir sendt med bud til pasientene eller legene deres. Prisen er 27 kroner grammet.

Men myndighetene vil nå forandre reglene, så apotek som deltar i en ordning får tillatelse til å oppbevare marihuana for salg til godkjente pasienter uten resept fra legen - på samme måte som de organiserer salget av den såkalte morgenen-etter pillen.

Opplyste kilder sier til nyhetsbyrået AP at de nye reglene vil bli innført løpet av våren, og marihuanaen vil kunne være på de fleste apotekene før nyttår.

- Vi er bare på planleggingsstadiet foreløpig, sa Robin O'Brien, farmasøyten som organiserer pilotprosjektet.

- Vi er ennå ikke helt sikre på hvordan vi skal få det til.

Canadiske myndigheter har også foreslått avkriminalisering av marihuana, noe som ble kritisert av USA og tollerne - som truet med strengere kontroll av reisende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer