Markedets beste rente

Noen ansatte har en helt klar rentefordel. Kan du få beste rente?

Det er grunn til å tro at det er en del nordmenn som ikke aner at de kan få markedets beste boliglånsrente. Foto: Colourbox.com
Det er grunn til å tro at det er en del nordmenn som ikke aner at de kan få markedets beste boliglånsrente. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renten er på vei oppover, men 526.000 nordmenn kan i teorien få markedets klart beste boligrente, nemlig 2,83 prosent. Er du en av dem?

Dette er mer enn et halvt prosentpoeng lavere enn beste rente i markedet for øvrig. Likevel er det bare åtte prosent som benytter seg av tilbudet.

– Vi stiller de vanlige kravene som enhver bank eller långiver stiller. Det vil si krav til sikkerhet, betjeningsevne og at låneformålet må være bolig, sier Lise Løwe i Statens pensjonskasse (SPK) til DinSide.

Hun forteller videre at det er ganske få av medlemmene som benytter seg av tilbudet.

– Det var per 31.desember 2010 41.000 medlemmer som hadde boliglån gjennom SPK, sier Løwe, som understreker at dette likevel er en låneportefølje som en middels stor norsk bank.

>>> Kan DU få store rabatter på forsikring?

Disse kan få

Det er selvsagt ikke alle medlemmene i Statens pensjonskasse som har behov for boliglån, men har du lyst på markedets beste rente, bør du undersøke om du eller en eventuell ektefelle/samboer kan benytte seg av tilbudet.

Til personer som er usikre skriver SPK følgende på sine nettsider:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer