Maskin måler sexlysten

Forskere har utviklet en maskin som kalkulerer hvor klar du er for sex ved å måle elektrisk aktivitet i hjernen.

Publisert
Sist oppdatert

Maskinen, som er døpt kåt-o-meteret, virker ved at forsøkspersonene får elektroder festet til hodet mens de ser på erotiske filmer. En maskin analyserer hjerneaktiviteten og måler personens sexlyst.

Maskinen er utviklet av en gruppe forskere ledet av professor Yoram Vardi ved Rambam-sykehuset i Haifa i Israel.

- Vi har utviklet en test om regner ut personers sexylst. Den måler folks libido, sier Vardi, til det anerkjente fagbladet NewScientist.

Å overvåke endringene i noen spesielle typer hjernebølger på denne måten kan være den første kvantitative metoden for å måle sexlyst.

Maskinen kan blant annet brukes til å måle lystsenkende bivirkninger av medisiner, og være nyttig i søksmål etter påstander om tapt sexlyst, som det er mange av i USA.

Vardi presenterte forskningen på en kongress for europeiske sexologer nylig, og forbreder nå en undersøkelse av pasienter som har mistet sexlysten på grunn av medisiner, for eksempel lykkepiller.

Metoden er testet på 22 friske personer med et normalt sexliv - 11 kvinner og 11 menn med en snittalder på 26 år.

Først spilte forskerne musikk for personene, og målte hjerneaktiviteten den førte til. Så viste de dem en erotisk film, og fulgte med på hvor mye musikk-hjerneaktiviteten sank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer