Massasje kan fjerne cellulitter

Cellulitter rammer mange kvinner, og det er vanskelig å bli kvitt. Massasje er en deilig måte som kanskje kan hjelpe deg med å bli kvitt hudplagen.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er det?Appelsinhud, eller cellulitter, dannes av fett i underhuden. Huden vår består av tre lag, og det er det innerste laget som er skyld i cellulittene. Det ligger en del naturlig fettvev i dette hudlaget, men når laget blir mindre tøyelig fylles det med for mye fett. Fordi det er mer fett enn vanlig, presses huden utover. Huden over bindevevsfibrene i huden trekkes innover, og dette danner cellulittene.

Hvorfor får du det?Det kan være mange grunner til at du får cellulitter. Dårlig blodsirkulasjon, røyking, feil kosthold, allergier, prevensjonsmidler, antibiotika og hormonell ubalanse i overgangsalderen er noen av grunnene til at det oppstår. Arv er også en viktig faktor, og en grunnen til at også unge jenter blir plaget av appelsinhud. Kort sagt er det flere grunner til at akkurat du kan få plagen.

Hvordan bli kvitt det?Det er mange som påstår at de kan fjerne cellulittene, og det florerer av råd som at du må drikke mye vann eller kjøpe dyre kremer. Dette er ikke nødvendigvis sant.

Siden en av grunnene til at cellulittene kommer kan være dårlig lymfesystem, svak blodsirkulasjon eller dårlig lever, kan forandring i dietten være med på å hjelpe. Det er hevdet at dersom 75 prosent av det du spiser er råfor - som rå frukt og grønnsaker - vil cellulittene stoppe å vokse videre. Agurk og vannmelon anbefales av noen på grunn av vanninnholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer