Massasje kan gjøre ryggen smertefri

Mange med kroniske rygglidelser prøver alt for å bli kvitt smerten. Massasje kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Utallige turer til legen eller kiropraktoren, smertestillende medisiner, søvnløse netter og problemer med å komme seg gjennom dagen. Mange sliter med kroniske rygglidelser og vil gjøre alt for å kvitte seg med smertene.

Klinisk forskning har vist at massasjeterapi kan være effektiv behandling av ryggsmertene. I tillegg kan det redusere hodepine, stimulere hjernen til å produsere endorfiner og forbedre selvtilliten fordi massøren gir tips til hvordan pasienten kan håndtere smerten.

The American Massage Therapy Association gir disse tipsene til hva du kan forvente av massasjeterapi:

 

  • Massasjeterapeuten vil stille spørsmål om hva som fikk deg til å ta massasje.
 

  • Terapeuten vil vite bakgrunnsinformasjon om din fysiske tilstand, medisinske historie, livsstil, stressnivå og alle smertefulle punkter.
 

  • Terapeuten vil spørre hva dine helsemål er, og vil diskutere hvordan massasje kan hjelpe deg med å oppnå disse målene.
 

  • I en en-til-en-massasje vil du bli spurt om å fjerne så mye klær du føler deg komfortabel med. Klær fjernes ikke ved stolmassasjer.
 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer