Massasje som smertestillende

Med en god massasje har du muligheten til å lindre mange små og store problemer. Og særlig for eldre mennesker kan massasje gi god smertelindring.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere mennesker vender seg til gode massører som et supplement til fysioterapeuter og kiropraktorer. Grunnen til det er en stadig økende forståelse for at massasje kan gi god lindring av forskjellige slags smerter.

Effektiv smertelindringDet er den amerikanske American Massage Therapy Association som påstår dette i nettmagasinet WebMD.

De har gjennomført en undersøkelse med intervjuer av over 1000 mennesker som har gått til en offentlig godkjent massør. Svarene de fikk viser at 91% av de spurte mener at massasje kan være effektivt for å redusere smerter.

Massasje er kjent for å kunne redusere smerter ved leddgikt, fibromyalgi og overanstrengte muskler. Ved muskelplager kan mange unge bli raskt bedre av massasje alene mens eldre mennesker i større grad bør kombinere massasje med riktig trening.

Mer populært hos eldreOg det er særlig de eldre som har fått øynene opp for massasjens velsignelser. Over halvparten av de over 65 år i undersøkelsen gikk til massør som en del av et program hos fysioterapeut for å lindre smerter og stive muskler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer