Mat for hjertet

Usunn mat er en viktig årsak til hjerte- og karsykdommer. Her er rådene for riktig hjerte-mat.

Publisert
Sist oppdatert

Problemer som overvekt, diabetes, høyt kolesterol og et blodtrykk i fri flyt er bare noen konsekvenser av feil kosthold.

Men det kreves ikke så voldsomme endringer for å spise seg til et sunnere hjerte.

Mat med FTommelfinger-regelen er å spise mat som starter med bokstaven F: Fullkorn, Fiber, Folsyre og Frukt.

Fett går også an av og til, men da bør du sørge for at du spiser mest umettet fett. Fler-umettet fett finner du i mat som fisk, skalldyr, valnøtter og frø. En-umettet fett er også bra og finnes i matvarer som olivenolje og avocado.

Frukt og grøntDu skal spise opp grønnsakene dine. Et variert inntak av frukt og grønnsaker er noe av det lureste du kan gjøre for helsen.

Frukt og grønt inneholder mange vitaminer og fiber som er bra for fordøyelsen, senker kolesterolet og mange andre bra saker.

I tillegg risikerer du å få i deg mye antioksidanter, som kan beskytte mot alvorlige sykdommer og holde kroppen ung og frisk.

Grønne grønnsaker som spinat, salat og broccoli inneholder både mye folsyre og jern som kroppen din trenger. Folsyre har en direkte sammenheng med forebygging av forskjellige hjertesykdommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer