Mat for perlehvite tenner

Du trenger ikke ty til dyre behandlinger for å få flotte tenner.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse at Cola er en av tennenes verste fiender. Men det er ikke bare de vanlige syndebukkene som kan sette varige spor i perleraden.

Les også: Frukt etser bort tennene

Til og med sunne matvarer kan gi deg hull, mens andre tvert imot kan beskytte mot tannråte, tannkjøttsykdommer, erosjon og til og med dårlig ånde.

Nettstedet WebMD har snakket med en rekke eksperter for å få oppskriften på et kosthold som tennene og tannkjøttet ditt vil elske:

1. Spis karbohydrater bare til måltider

Litt potetgull eller et rundstykke kan faktisk være like skadelig for tennene dine som en sjokoladekjeks. Alle karbohydrater brytes nemlig ned til enkle sukkerarter og ender opp som plakk etter at bakteriene har gått til angrep. Plakk er den vanligste årsaken til tannkjøttsykdom og tannråte. Når du spiser store mengder mat, produserer du mer spytt som skyller tennene rene. Derfor er det bedre å spise karbohydrater til hovedmåltidene enn som snacks. Tyggegummi kan også bidra til å øke spyttproduksjonen.

Les også: Munnen avslører deg

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer