Matallergiene «alle» har

De fleste er bare ren illusjon.

HVA ER DET EGENTLIG?: Kan "melkeallergien" være noe annet? Symptomene som oppleves ved intoleranse kan minne om mageplagene som fås ved irritabel tarm-syndrom (IBS), som er den hyppigste mageplagen i befolkningen. Foto: Colourbox
HVA ER DET EGENTLIG?: Kan "melkeallergien" være noe annet? Symptomene som oppleves ved intoleranse kan minne om mageplagene som fås ved irritabel tarm-syndrom (IBS), som er den hyppigste mageplagen i befolkningen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som diagnostiserer seg selv med matvareallergier, ifølge ekspertene. Det kan virkelig sette helsa på spill.

- Istedenfor å få en full medisinsk undersøkelse og deretter behandle roten til problemet, er det mange som kutter ut en hel gruppe matvarer fra kosten sin, når det egentlig er helt unødvendig, sier Dr. Carina Venter ved University of Portsmouth, som er ekspert på allergier, ifølge Daily Mail.

Nederst i artikkelen kan du lese om matvarene vi «reagerer» mest på.

Ny vaksine mot allergi

Mange tror de er allergiske

Ifølge Venter tror nærmere 20 prosent av den britiske befolkningen at de har en matintoleranse, mens fakta er at bare mellom en og to prosent har det. Hun mener det kan ha langt alvorligere konsekvenser for helsa å begrense kosten sin på denne måten enn det en reell matallergi kan ha.

I Norge finnes det svært få undersøkelser som sier noe om hvor mange personer som har matvareallergi/-intoleranse. Man baserer seg på tall fra andre land, og regner også her med at en til to prosent har en form for matvareallergi/-intoleranse, ifølge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.